Den grønne bedemand i Slagelse
 

Kontakt bedemanden

Du vil blive kontaktet af vores
bedemand i slagelse hurtigst muligt:
Vi har modtaget beskeden!
Vi kontakter Dem hurtigst muligt.

Bedemand Slagelse

Vi dækker området omkring Slagelse


Bedemand Willers i Slagelse er der for dig, når du skal bruge en bedemand.

Vi hjælper dig med at få taget et værdigt og smukt farvel med det menneske du holdt af.

Bedemandens opgaver er mange og vi guider dig igennem det kommende forløb under den første samtale.

Samtale i trygge omgivelser

Samtalen kan foregå hjemme hos dig privat eller hvor du måtte ønske det. Vi mener at det bedste udgangspunkt for samtalen er der hvor du føler dig tryg så en tillid kan opbygges.Bedemanden er meget bevidst om at pårørende er i sorg.

Derfor er det også bedemandens fineste opgave at pejle sig ind på hvordan afdøde var, via samtale for at finde den bedste løsning der passer dig og dine nærmeste. Udgangspunktet ud over samtale kan være hvis afdøde havde udfyldt ”mine sidste ønsker” eller min sidste vilje”.

Medlem af folkekirken

Vigtigt er også om afdøde var medlem af folkekirken.

Hvis afdøde var medlem af folkekirken, har man i kraft af dette sagt ja til en kirkelig begravelse eller bisættelse. Det betyder at der skal deltage en præst. Det kan i Slagelse forgå i en af de mange kirker eller fra Sankt Peders Kapel eller Sankt Mikkels Kapel

Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, behøver der ikke at være en ceremoni. Ønskes en ceremoni kan dette foregå fra Sankt Peders Kapel eller Sankt Mikkels Kapel der begge ligger i Slagelse. En mulighed er også at afskeden eller en lille ceremoni kan forgå fra hjemmet eller en anden location.

En præst fra folkekirken vil ikke deltage og der vil ikke ske jordpåkastelse. Til gengæld har du og andre pårørende mulighed for selv at tilrettelægge hvad der skal ske under ceremonien. Skal der holdes taler og om der skal synges sange. En mulighed er også at bedemanden afholder ceremonien.

Uanset om afdøde var medlem af folkekirken eller ej, er det muligt at blive begravet på en af Slagelse kirkegårde. Det er ofte en smule dyrere at købe et gravsted hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Valg af kiste, urne og blomster

Under samtalen vælges kiste, urne og blomster. Ligeledes vil bedemanden altid spørge om der er en dato og tid for ceremoni, der skal tages udgangspunkt i.

Spørgsmål om økonomi

Ofte vil du som pårørende også have spørgsmål til den økonomiske del der altid følger med efter et dødsfald. Det kan handle om arv og gæld eller om at ansøge om begravelseshjælp hos Udbetaling Danmark.

Begravelseshjælp

Bedemanden vil guide dig igennem disse spørgsmål på bedste vis og når skifteretsattesten kommer til anmelder, kan der ansøges om begravelseshjælp. (ved anmelder forstås den pårørende som står for kontakten til skifteretten mm.) 
Begravelseshjælp er en af de sidste opgaver bedemanden har idet bisættelsen eller begravelsen er overstået inden da.

Når samtalen afsluttes vil du altid få en kopi af det der er aftalt med bedemanden. Herunder også en pris.

Bedemanden klarer det praktiske

Efter samtalen er det bedemanden der står for at indhente og indberette dødsfaldet til begravelsesmyndigheden. Dernæst tages kontakt til kirkekontoret i Slagelse for aftale omkring ceremoni hvis der skal foregå en kirkelig handling og hvis det skal foregå i kapel uden præst kontaktes Sankt Mikkels Kapel eller Sankt Peders Kapel for aftale.

Gravsted i Slagelse

Gravsted bestiller bedemanden på Sankt Mikkels Kirkegård eller Sankt Peders Kirkegård. Hvis du som pårørende vil udvælge et gravsted vil bedemanden være behjælpelig med at skabe kontakten til kirkegården.

Ceremoni i Slagelse

Skal der være en ceremoni i en af Slagelses kirker ankommer bedemanden på ceremonidagen med kisten halv anden til to timer før ceremoni start. Hos bedemand Willers er vi med hele vejen- det betyder at vi er til stede før under og efter ceremonien. Der er dog en smule forskel på hvordan vi er til stede alt efter om det er en begravelse eller en bisættelse.

Begravelse i Slagelse

Er der tale om en begravelse, står bedemanden ved rustvognen når kisten kommer ud af kirken. Derefter kører bedemanden kisten til kirkegården hvor følget kører med. Slagelse kirkegårde er indrettet således at rustvognen kan køre inde på kirkegården, hvilket gør at kisten ikke skal bæres så langt. Ved graven foregår jordpåkastelsen af præsten og der kan synges en samle eller en sang. De pårørende har ofte kaste-roser med som kastes ned på kisten i graven.

Bisættelse i Slagelse

Er der tale om en bisættelse, står bedemanden klar ved rustvognen. De pårørende har ofte en lille blomst der ligges på kisten. Hvis der er børn med har de måske en tegning de gerne vil give afdøde med inden rustvognen kører afsted med kisten. Nogle vælger at kisten skal blive stående i kirken eller kapellet. I det filfælde, kører rustvognen først med kisten når følget er taget afsted fra kirken eller kapellet.

Bedemanden er der for dig

Uanset om der er tale om en begravelse og bisættelse er bedemanden til rådighed inden ceremonien starter. Bedemanden hjælper det øvrige personale med blomster, uddeling af salmebøger eller sangblade. Pårørende eller følget kan også have sidste øjebliks spørgsmål. Bedemanden har samtidig overblik over mange personer der er mødt op, så bedemanden har mulighed for f.eks. at kontakte stedet der skal afholdes gravøl eller mindesammenkomst, hvis der kommer flere end først antaget.

Gravøl i Slagelse

Når ceremonien er overstået er der tradition for at man mindes den døde. Det foregår på en restaurant, café i Slagelse eller hjemme. Ønsker du hjælp eller gode idéer hjælper Bedemand Willers gerne med at få det arrangeret.Vores bedemand i slagelse hjælper med begravelser og bisættelse i kirker
-og kapeller i slagelse
 
Sct. Mikkel kirke Slagelse Sct. mikkels Kirke
Rosengade 4
4200 Slagelse

Sct. mikkels Kirke
Sct. Peders Kirke Slagelse Sct. Peders Kirke
Herrestræde 1
4200 Slagelse

Sct. Peders Kirke
 
Nørrevangskirken Slagelse Nørrevangskirken
Nørrevangstorvet 1
4200 Slagelse

Nørrevangskirken
Antvorskov Kirke Slagelse Antvorskov Kirke
Agersøvej 86
4200 Slagelse

Antvorskov Kirke
 
Vor Frue Kirke Slagelse Vor Frue Kirke Slagelse
Frederiksgade 7
4200 Slagelse

Vor Frue Kirke
Gerlev Kirke Slagelse Gerlev Kirke
Falkensteenvej 2A
4200 Slagelse

Gerlev Kirke
 
Kapel i Slagelse Kapel i Slagelse
Hans Tausensgade 19 B
4200 Slagelse

Kapel i Slagelse
Kapel Slagelse Sygehus Kapel Slagelse Sygehus
Indgang 15, bygning 45
Ingemannsvej 18
4200 Slagelse

Kapel Slagelse Sygehus

En bedemand af hjertet

Bedemand Willers drives med hjertet.
Vi tror på at den bedste kontakt skabes,
der hvor kunden er tryg.

Har kunden lyst til at komme til os, er vores samtalestuer i Høng og Slagelse rammen
for en tryg samtale.

Hvad siger de pårørende

Benny Christensen - Kalundborg

Hej Ralf og Jeanette, Tak for en behagelig og god dag. Kan forstå hvorfor Lone anbefalede jer og i fik også ros fra flere af gæsterne bagefter.